Дърпана баница

eye 861    eye 0    eye 2
5 1 Оценка:   
  от 1 гласа
Дърпана баница
Необходими продукти:
брашно 300 грама
вода 150 грама
кисело мляко 2 супени лъжици
олио 3 супени лъжици
оцет 1 супена лъжица
сирене 300 грама
сода бикарбонат 1 чаена лъжица
сол 1 супена лъжица
яйца 4 броя
От брашното, водата, оцета, олиото и солта се замесва средно твърдо тесто. Почива 10мин., разделя се на 8 топки, намазват се с олио и се оставят да престоят 10мин. Взема се топка, разплесква се и в средата се слага малко масло и се захлупва с друга топка. ...

От брашното, водата, оцета, олиото и солта се замесва средно твърдо тесто. Почива 10мин., разделя се на 8 топки, намазват се с олио и се оставят да престоят 10мин. Взема се топка, разплесква се и в средата се слага малко масло и се захлупва с друга топка. Краищата се притискат с пръсти, така се процедира със всички топки. Почиват 20 мин. Всяка питка се разточва леко с точилката, за да се слепи добре и започва да се раздърпва с ръце от средата към края до много тънка, прозрачна кора. За да не се къса тестото, масата и ръцете, непрекъснато се мажат с олио. По–дебелите краища на кората се изрязват с нож, поръсва се с разтопено масло и плънка от яйцата, сиренето и погасената в киселото мляко сода, навива се на хлабаво руло, след това на охлюв и се прехвърля в намазнена тава. Продължаваме по същия начин и с останалите питки. Когато напълним тавата заливаме с разтопена мазнина и печем на 200 С за около 40мин., до порозовяване. Като се извади от фурната се пръска с вода и се задушава с кърпа.

Коментирай рецептата:
Няма намерени резултати.
Потребител:
Парола:
Автоматичен вход