Пълнен заек с ориз и гъби

eye 1591    eye 0    eye 5
5 1 Оценка:   
  от 1 гласа
Пълнен заек с ориз и гъби
Необходими продукти:
бяло вино 300 милилитра
гъбен бульон 300 милилитра
гъби 200 грама
домати 1 брой
зелен лук 3 стръка
картофи 200-300 грама
магданоз 1 връзка
млад заек около 1,2-1,5 килограма
олио 150 грама
ориз 150 грама
сол 1 на вкус
червен пипер на вкус
черен пипер на вкус
чушки 2 броя
Запържете ориза с малко олио, след което добавете ситно нарязаните лук, чушки и гъби. Ако имате дреболии от заека (дроб, сърце, бъбрек), нарежете ги на ситно и ги прибавете към ориза. Разбъркайте. Добавете 100 мл вино и оставете да се изпари и ориза леко д ...

Запържете ориза с малко олио, след което добавете ситно нарязаните лук, чушки и гъби. Ако имате дреболии от заека (дроб, сърце, бъбрек), нарежете ги на ситно и ги прибавете към ориза. Разбъркайте. Добавете 100 мл вино и оставете да се изпари и ориза леко да набъбне. Прибавете 200 мл гъбен бульон и оставете на бавен огън да ги поеме ориза. Измийте и почистете заека, напълнете го с плънката и зашийте корема здраво. Наръсете добре със сол и пипер и го залейте с остатъка от бульона и виното и покрийте с фолио. Пече се на 180-200 градуса около два часа. Малко преди да го извадите от фурната махнете фолиото, наръсете с червен пипер и запечете леко да хване коричка, В тавата , в която се пече заека може да се сложат от едната страна нарязани картофи и домати, а от другата ориз със зеленчуци или останалата смес от пълнежа.

Коментирай рецептата:
Няма намерени резултати.
Потребител:
Парола:
Автоматичен вход