Манджа с три вида боб

eye 1036    eye 0    eye 2
5 1 Оценка:   
  от 1 гласа
Манджа с три вида боб
Необходими продукти:
боб бял 300 грама
боб маслен 300 грама
боб червен 300 грама
брашно малко
зелен лук 1 връзка
кромид лук 2 глави
листа от целина 4-5 стръка
магданоз 1 връзка
млени домати 6 супени лъжици
морков 1-2 броя
олио 4 супени лъжици
сол на вкус
червен пипер малко
черен пипер на вкус
чушка зелена 1 брой
чушка червена 1 брой
Сварете боба. В голям тиган сипете олиото и запържете в него нарязания на ситно кромид лук, морковите и чушките. Когато се позапържат, прибавете зеления лук нарязан на кръгчета и целината на ситно. След около минута прибавете сол и червен пипер на вкус, бр ...

Сварете боба. В голям тиган сипете олиото и запържете в него нарязания на ситно кромид лук, морковите и чушките. Когато се позапържат, прибавете зеления лук нарязан на кръгчета и целината на ситно. След около минута прибавете сол и червен пипер на вкус, брашното и бъркайте, за да се поизпържи. Сипете малко червен пипер и залейте с вода.

Смесете сварените три вода боб и ги сложете в тавичка за печене. Към тях прибавете запържените зеленчуци. Пазбъркайте добре и прибавете още вода, ако е необходимо (трябва да се покрие хубаво боба) и сложете млените домати.

Отново разбъркайте и сложете в загрята фурна. Когато се посгъсти добавете нарязания на ситно магданоз, още сол, ако е безсолно и печете около 10  минути.

Коментирай рецептата:
Няма намерени резултати.
Потребител:
Парола:
Автоматичен вход